Psychiatrisch verpleegkundige

Situering van de functie

De verpleegkundige psychiatrie (M/V/X) werkt binnen divisie 5 (geriatrie – endocrinologie – psychiatrie) en rapporteert aan de hoofdverpleegkundige van de psychiatrische afdeling waar je tewerkgesteld bent. Je hebt jouw werkterrein in één van de volgende disciplines: de psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis (PAAZ), de Toxicomane Eenheid Psychiatrische Spoedinterventie (TEPSI) of de dagkliniek psychiatrie.
Je hebt contacten met psychiatrische patiënten en hun familie. In het kader van de multidisciplinaire benadering werk je samen met diverse zorgverleners en paramedici zowel binnen als buiten het ziekenhuis (afhankelijk van de specialiteit van de verpleegeenheid).

Takenpaket

Je bent verantwoordelijk voor een optimale opvolging van de psychiatrische patiënten gedurende het gehele proces van opname tot ontslag in een multidisciplinaire context, met bijzondere aandacht voor de specifieke behoeften van deze patiëntenpopulatie. Je staat in voor de uitvoering van de verpleegkundige en verzorgende taken. Hierbij zorg je ervoor dat de patiënten en hun familie goed geïnformeerd zijn en biedt emotionele ondersteuning wanneer nodig. Je bent eveneens verantwoordelijk voor een correcte administratie en draagt maximaal bij aan de continuïteit en de kwaliteit van de zorgverlening. Je hebt inzicht in en voeling met de eigenheid/noden van de psychiatrische patiënt. Je stemt zijn handelen hier dan ook maximaal op af. Bijkomend zorg je voor een correcte uitvoering van de dienstspecifieke taken.

Aanwervingsvoorwaarden

  • Je hebt een bachelor in de verpleegkunde met als keuzetraject psychiatrische verpleegkunde.

Aanbod

  • Tewerkstellingspercentage: 75% – 100%
  • Campus: Sint-Jan (Genk)
  • Startdatum: zo spoedig mogelijk
  • Weddeschaal volgens schaal BV1/2/3: het bruto geïndexeerd maandloon bedraagt min. 2.532 EUR en max. 4.244 EUR bruto. Dit wordt aangevuld met vakantiegeld, een eindejaarspremie, maaltijdcheques (€4) en een groepsverzekering (3% van het totale brutoloon) met bijdrage werknemer en werkgever.

Bijkomende informatie

Inhoudelijk over de functie:

Informatie over de selectieprocedure:

De procedure omvat eerst een selectiegesprek. Indien weerhouden, word je uitgenodigd voor het persoonlijkheids- en capaciteitsonderzoek. Wij waarborgen tijdens deze procedure de geldende COVID – veiligheidsvoorschriften voor de kandidaten.

Word ook een held van het ZOL

Solliciteren kan online via www.heldenvanhetzol.be.

Enkel kandidaten met een toegevoegd diploma en CV zijn toegelaten in de procedure. Om aangesteld te kunnen worden als verpleegkundige dien je in bezit te zijn van een visum uitgereikt door de bevoegde overheid.
Enkel online sollicitaties worden in behandeling genomen.

Geplaatst in Vacature: Limburg en getagd met , .