Transversale zorgmanager kinderen & jongeren en jongvolwassenen

Transversale zorgmanager kinderen & jongeren en jongvolwassenen
Psychiatrisch ziekenhuis – Campus Melveren – onbepaalde duur – 100%

Functieomschrijving

Als transversale zorgmanager maak je deel uit van het managementteam van PZ Asster en kies je voor een afwisselend en uitdagend jobpakket dat zich uitstrekt tot buiten de muren van Asster.

Volgende opdrachten behoren tot het pakket zorgmanagement voor kinderen & jongeren en jongvolwassenen met nood aan crisisbehandeling, acute opname en gespecialiseerde zorg en behandeling in PZ Asster:

  • Het samenbrengen van actoren en afdelingen binnen het ziekenhuis met als doelstelling te komen tot heldere en kwalitatieve procedures en afstemming met betrekking tot opname, behandeling en doorstroming voor kinderen, vanaf de leeftijd van 6 jaar, jongeren en jongvolwassenen met nood aan crisiszorg, acute opname en een intensieve gespecialiseerde handeling in het PZ. De behandeling duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.
  • Het leggen van contacten met partners binnen het netwerk Ligant, Reling en intersectoraal zorgnetwerk betrokken bij deze doelgroep van patiënten (instroom, uitstroom) van het ziekenhuis met als doelstelling te komen tot geïntegreerde en stepped care-zorgafstemming en hieraan gekoppelde processen met het oog op een goede kwalitatieve evidence based zorg voor de patiënt.
  • Erover waken dat Asster binnen de netwerken Ligant en Reling vertegenwoordigd is en een coherente en eenduidige visie uitdraagt op de diverse overlegtafels.
  • Het mee helpen verdiepen van een toekomstgerichte visie op goede intensieve en gespecialiseerde behandeling en zorg voor deze patiënten binnen Asster in nauwe relatie en afstemming met belangrijke partners vanuit een Public Health perspectief en de specifieke rol van het PZ hierin.  Hiertoe ook de nodige gegevens kunnen aanleveren en analyseren: cijfergegevens, literatuur, …
  • Het ondersteunen en informeren van kernteams van afdelingen met betrekking tot ontwikkelingen en beslissingen die het grotere geheel van gespecialiseerde zorg en behandeling voor deze doelgroep binnen Asster en netwerk Ligant en Reling raken. Het tijdig mee signaleren, opvolgen en oplossingsgericht benaderen van eventuele problemen die zich in dit verband stellen.
  • Het ondersteunen en mee opvolgen van acties door afdelingen kaderend in de missie/visie van Asster en de beleidsplanning mbt deze zorg en behandeling.
  • Het mee bewaken dat administratieve verplichtingen mbt opvolging projecten e.d. tijdig gebeuren
  • Als lid van het managementteam kunnen er, in overleg, tijdelijke projectmatige opdrachten of opdrachten in het kader van spoedeisende acties worden opgenomen.

Meer info en solliciteren: hier

Geplaatst in Vacature: Limburg.